Live Review: H.E.A.T – De Pul Uden 14-05-2014

Geschreven & Foto’s door: Sharik “MCSharqQ”

H.E.A.T

SuperchargerVandaag is het dan eindelijk zover. Voor het eerst een van de tofste (glam)rockbandjes vastleggen! Nadat ik vorige keer hen als support act zag van Edguy in Biebob te Vosselaar spelen ze nu eindelijk een headliner show in Nederland. Samen met Eternal Rock wordt dit event in De Pul te Uden georganiseerd. Dank aan Theo Samson dus want anders was ik hier nu niet.

Camera paraat natuurlijk maar ook de mobiel om het event te verslaan. De supportact ditmaal is een band die zelf nog niet helemaal weet welke richting ze op willen. Supercharger komt uit Denemarken en kent een goede bezetting die al wat jaartjes meegaat. Spijtig dat de zang dan ook ver achter blijft en de humor wordt niet helemaal begrepen door het publiek.

H.E.A.T

Ondanks de onbekendheid van de headliner staat er toch behoorlijk wat volk klaar. Jong en oud heeft zich verzameld om de Zweden eens te zien optreden.
Om 21.15 start de energieke band met spelen. Ze hebben dan natuurlijk ook wat te bewijzen na de release van hun nieuwste album. ( Lees de review van het album hier).

H.E.A.TDe intro is tweedelig waar eerst een klassieker te horen is komt daarna een mannenstem die een kort verhaal verteld. Daarna trapt de band af met de album opener “Point of No Return”. Een lekker gevulde De Pul is meteen in de stemming en die energie gaat de hele show ook niet meer weg. Toch meer fans dan ik dacht.

Tijdens het optreden worden de nieuwe tracks allemaal wel gespeeld en worden een aantal gouwe ouwe ook uit de kast getrokken al H.E.A.T
lijkt dit voor de sfeer niks uit te maken. Helaas, maar begrijpelijk, worden de songs van de eerste e.p en album vermeden (toen was er een andere zanger). Desondanks wordt er in een 1h30min set van begin tot eens heel hard gerockt! En das ook wel weer eens lekker. De zanger stuiterd de gehele show over het podium en is vol energie.
Vooral hoogtepunten tijdens de show waar het gehele publiek meeklapt, meezingt en lekker mee doet aan de show.
Geen dieptepunten gevonden, weinig fouten en een heerlijke vrolijke sfeer on- en offstage.
Een show zoals een show hoort te zijn.

In de toegift worden Breaking the Silence en heeft de zanger voor de vrouwelijke fans ook nog even zijn shirt uit getrokken. De laatste track van de avond Living on the Run wordt luidkeels meegezongen door de zaal en is een goede afsluiter van deze mooie avond.

H.E.A.T

Setlist:
1) Point of No Return
2) A Shot At Redemption
3) Better off Alone
4) 1000 Miles
5) It’s All About Tonight
6) Inferno
7) The Wreckoning
8) Tearing Down The Walls
9) Mannequin Show
10) Late Night Lady
11) In and Out of Trouble
12) Beg Beg Beg
13) Downtown
14) Enemy in Me
15) Eye for an Eye
16) Danger Road
17) Emergency
18) Breaking The Silence
19) Living on the Run

Foto’s van deze avond vind je op:
Supercharger
H.E.A.T
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s