Review: Happy Camper – The Daily Drumbeat

Door: Antoinette

1621814_604833022904815_2086492134_nHappy Camper, de naam zegt het al vrolijke bijna kampvuurachtige liedjes, maar dan met veel meer dan alleen een gitaartje. Happy Camper gebruikt leuke fluitjes, een duidelijke piano en bij de meeste liedjes wil je meteen meeklappen omdat het zo vrolijk is. 

The Daily Drumbeat, de single en het eerste lied van het album blijft de hele dag hangen en ik hoop dat ik deze binnenkort op de radiohoor want Nederland heeft meer vrolijke muziek nodig! The End Of Now is ook al zo lekker, het is vrolijk, niet heel lang maar dat is niet erg want in je hoofd blijft hij in repeat. Juno iets minder vrolijk maar hierdoor heel mooi en bijna melancholisch door de blazers. En dan heb je op nummer 4 een soort instrumentaal tussenstukje. Halfway Up The Hill is ook al zo vrolijk en dan denk je, is dat niet teveel vrolijkheid. Nee, dat is niet zo. All We Ever Wanted is ook een van mijn favorieten en ik heb mezelf al een paar keer betrapt als een soort blije zeeleeuw die meeklapt. Mute is dan wel iets minder vrolijk maar heeft nog steeds die mooie bijna virtuoze fluitjes. I’ve Had Enough klinkt bijna als filmmuziek voor een schurk die op jacht is om wraak te nemen, heerlijk. Care Free Corp heeft een Lana Del Rey vibe, waar ik persoonlijk niet zo’n fan van ben.

De eerste helft van het album is lekker vrolijk terwijl de tweede helft dat veel minder heeft en veel meer meeslepende muziek. Wat leuk is, is dat als je de lp koopt je twee lp’s krijgt, dus dan kan je kiezen in welke stemming je bent.

Leden:

Job Roggeveen
Leine
Tim Knol
Janne Schra
Johannes Sigmond
Ricky Koole
Siete van Gorkom
David Pino
Lisa Meijntjes
Mark van der Waarde
Tjirk Deurloo
Job Roggeveen
Jeroen Kleijn

Website
Facebook

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s