Review: Kowai – Dissonance

ImageTekst: Gerianne Meijer

Het Nederlandse Kowai probeert sinds 2009 een plekje te veroveren in de female fronted metal scene. Inmiddels is hun debuutalbum Dissonance op de markt verschenen. Met producers Joost van den Broek (ex-After Forever) en Jeffrey Revet (Stream of Passion) lijken ze in elk geval verzekerd van een steun uit de goede muzikale hoek.

Opener ‘Yield’ begint met een pittige intro en een zwierende gitaar. De hoge, ietwat iele vocalen van Laura van Nes bevatten een prima zanglijn en er zijn grunts van Bertran Zwijnenburg door verweven voor wat meer dynamiek. Ik hoor wat oude Within Temptation invloeden en symfonische elementen. Het geheel heeft een mooi vol geluid en maakt dat het een prima binnenkomer is. ‘In Retrospect’ heeft een meeslepend refrein en laat zien dat van Nes ook beschikt over een nette kopstem. Ook de solo is zeker niet mis. Wederom een prima nummer van deze band. Bij het Delain-esque ‘The Promise’ zakt het album wat in. Het nummer opent als een ballad met strijkers en zachte vocalen om daarna over te gaan naar snelle drums en gitaar. De toetsen van Ruben Marrenga doen hier wat denker aan Delain en er had wat meer tempo in de vocalen gemogen. ‘Pride’ is daarentegen wel een echte ballad met alles erop en eraan. De fijne stem van Van Nes weet dit prima te dragen, maar haar stem komt toch beter uit in het power gedeelte. Na wat middelmatige nummers is afsluiter ‘Ice Cold Sun’ wel weer fijn. De lange intro doet haast folkachtig aan en het nummer bevat wederom symfonische en pakkende  elementen. Een nette afsluiter.

Wat opvalt bij het luisteren van dit zeer degelijke album is dat Kowai nog wat angstig lijkt om op te vallen. Niet gek voor een debuutalbum  om het op veilig te spelen natuurlijk, maar iets meer een eigen smoel was wel leuk geweest. Dat gezegd is dit een bovengemiddeld goed debuutalbum en de band zou zeker niet misstaan in een voorprogramma van de grotere in het genre. Een band om in de gaten te houden!

Line-up:
Laura van Nes – vocalen
Bertran Zwijnenburg – vocalen en gitaar
Arjen Bosma – gitaar
Ruben Marrenga – toetsen
Rik Beerthuizen – bas
Joost Lobbes – drums

Links:
Website band
Facebook band
Foto’s McSharq

Image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s