Review: Deep Water Horizon – Matters of Perspective

dwhGeschreven door: Gerianne Meijer

Begin 2012 onstond vanuit jamsessies in een bar de Nederlandse band Deep Water Horizon. Twee jaar later is de EP Matters of Perspective klaar en krijg ik hem onder oren. De band maakt progressieve rock met verschillende invloeden en de EP bevat drie nummers die proberen te tonen wat de band in huis heeft.

De allereerste track ‘Broad Daylight’ begint meteen ritmisch met symfonische invloeden en verrassende uithalen van zanger Richard Olmeyer. De vocalen worden veel ruimte gegeven en zijn erg melodisch, maar niet perfect. De versnelling die niet veel later volgt sluit goed aan en het geheel lijkt wat op een soort metal opera á la Avantasia, maar is emotioneel en muzikaal gezien niet heftig genoeg om dit label te dragen. Na vijf minuten een wat zachter stuk ontstaat er eindelijk wat metalen geronk en een solo, die zeker naar meer smaakt, maar die wel erg abrupt eindigt. Het daarop volgende ‘Abstract into Form’ opent met een zachte gitaar, die nu wel weet te raken in combinatie met de toetsen. De zang is hier lager en heeft meer sfeer, hoewel de timing van de uithalen wel wat twijfelachtig te noemen is. De opbouw is echter wel prima en het gitaarwerk en de toetsen doen soms wat denken aan Epica. Afsluiter ‘My Bangelore Beauty’ begint wat zwaarder qua muziek en is sneller dan zijn voorgangers. Het tempo blijft er gedurende het nummer lekker in en de aanwezige toetsen maken het catchy. Een prima afsluiter die nog even wat variatie toont.

De EP is volgens de band voornamelijk gemaakt om nieuwsgierig te maken naar de live prestaties van de band en dat lukt. De degelijke nummers en sympathieke zang zullen vast niet misstaan op een podium. Nu de muziek nog iets meer later spreken op de plaat en Nederland heeft er een veelbelovende nieuwe band bij!

Line-up:

John Drinckwaard – Guitar
Casper Peskens – Guitar
Rick Bouwman – Drums
Richard Olmeyer – Vocals
Chrisje van Heeswijk – Keys
Antonio Alvarez – Bass

Links:
Facebook band
Website band

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s